INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

İş Hayatınızı Kolaylaştıracak En Popüler Yapay Zeka Programlarının Listesi

İş hayatınızı kolaylaştırmak için en popüler yapay zeka programlarını keşfedin! Verimliliği artırmak, karar alma süreçlerini optimize etmek ve rekabet avantajı elde etmek için bu güçlü araçları kullanın.

Yapay Zeka
  • Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül 2024
  • Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2024
  • Yazan: Speaker Agency
İş Hayatınızı Kolaylaştırmak 690X460

Yapay zeka artık hayatımızın en büyük parçası. Günümüz iş dünyasında da bunu reddetmek gelişimin önünde durmaktır. Nitekim, yapay zeka uygulamaları giderek daha fazla önem kazanıp iş süreçlerimizi dönüştürmeye de devam ediyor. İş hayatımızı kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak için kullanılan yapay zeka programları, işletmelerin rekabet avantajı elde etmesine yardımcı oluyor. 

Speaker Agency olarak iş hayatınızı kolaylaştıracak en iyi yapay zeka uygulamaları inceleyeceğiz. Veri analizi ve iş akışlarının otomatikleştirilmesinden müşteri ilişkileri yönetimine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan programlar, işletmelerin daha akıllı, daha etkin hale gelmesine olanak tanıyor. Gelin, yapay zeka dünyasına bir göz atalım ve iş süreçlerimizi optimize etmenin yollarını keşfedelim!

Yapay Zeka Uygulamaları

1) Microsoft Azure AI

Microsoft Azure AI, Microsoft'un bulut bilişim olan Azure üzerinde sunulan yapay zeka hizmetlerini içerir. Sunulan hizmetler, makine öğrenimi, görüntü tanıma, metin analizi, konuşma tanıma, duygu analizi gibi yapay zeka yeteneklerini içerir.

Azure AI ile işletmeniz veri analizini ve tahmin yeteneklerini artırmak için makine öğrenimi algoritmalarını kullanabilir. Böylece işletmeniz müşteri davranışlarını analiz edip talep tahminleri oluşturarak operasyonel verimliliği artırabilir.

Görüntü ve ses tanıma teknolojilerini de içen Azure AI, görüntülerden veya ses dosyalarından anlamlı bilgiler çıkarıp iş süreçlerini otomatikleştirebilir. Örneğin, bir perakende şirketiyseniz ürünlerinizi otomatik olarak tanımlamak için görüntü tanıma teknolojisini kullanabilirsiniz.

Kaynak: Microsoft.com

Microsoft Azure Kullanımı

2) IBM Watson

En iyi yapay zeka uygulamaları arasında yer alan IBM Watson, doğal dil işleme, makine öğrenimi, görüntü tanıma gibi yeteneklerini içeren bulut bilişim platformudur. Kurumunuzun karmaşık veri setlerini analiz edip anlamalandırmasına ve tabii değerlendirmesine yardımcı olur.

IBM Watson ile metin belgelerini anlayıp  sorguları yanıtlayıp duygusal tonları işleyebilirsininiz. Böylece müşterinizden gelen geri bildirimleri analiz ederek, e-postaları otomatik olarak sınıflandırıp ya da talepleri yönlendirerek iş sürecinini hızlandırabilisiniz. IBM'de öncü isim olan Thomas J. Watson'dan ismini alır.

Kaynak: Wikipedia.org

En Çok Kullanılan Yapay Zeka Uygulamaları

3) OpenAI

Yapay zeka programları arasından en çok bilinen OpenAI, yapay zeka araştırma ve geliştirme odaklı bir şirkettir. Amaçları arasında insanlığın faydasına yapay zeka teknolojileri geliştirip bu teknolojilerin adil ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. 

OpenAI, GPT (Generative Pre-trained Transformer) gibi büyük ölçekli dil modelleri ve reinforcement learning (takviyeli öğrenme) gibi teknolojiler geliştirir. Bu modeller ve araçlar, araştırmacılar ve geliştiriciler tarafından çeşitli uygulamalarda kullanılır.

OpenAI'nin geliştirdiği yapay zeka teknolojileri, işletmelerin ürün ve hizmetlerinde yenilikçi çözümler sunmalarına olanak tanır. Bu da rekabet avantajı sağlar. Örneğin, dil işleme modelleri müşteri hizmetlerini iyileştirebilir ve iş akışlarını optimize edebilir.

Kaynak: Openai.com

Yapay Zeka Kullanımı

4) Salesforce Einstein

Salesforce Einstein, müşteri davranışları ve eğilimleri gibi verileri analiz eder. Böylece de gelecekteki satış tahminlerini yapabilir. Bu sayede de satış ekiplerinin daha iyi satış stratejileri oluşturup gelirleri artırmasına yardımcı olur.

Einstein, CRM verilerini analiz ederek işletmelere anlamlı içgörüler sunar. Bu içgörüler, işletmelerin stratejik kararlar almasına ve iş performansını değerlendirmesine yardımcı olur. 

Salesforce Einstein, satış süreçlerini otomatikleştirerek satış ekiplerinin daha verimli olmasını sağlar. İşletmeniz maliyetleri düşürüp rekabet avantajı elde edebilir.

Kaynak: Veri.cloud

Yapay Zeka Uygulamaları Kullanmak

5) UiPath

UiPath, robotik süreç otomasyonu (RPA) alanında öncü olan yazılım şirketidir. RPA, tekrarlayıcı ve kural tabanlı iş süreçlerini yazılım robotları aracılığıyla otomatikleştirme teknolojisidir. 

UiPath Studio, kullanıcıların iş süreçlerini tasarlamak, geliştirmek ve test etmek için kullanabilecekleri kullanıcı dostu bir arayüzdür. Kullanıcı olarak sürükle-bırak yöntemiyle iş akışlarınızı oluşturup karmaşık iş süreçlerini kolayca otomatikleştirebilirsiniz.

UiPath, yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) teknolojilerini kullanarak iş süreçlerini daha da iyileştirmek için AI entegrasyonları da sunar. Entegrasyonlar sayesinde robotlar daha akıllı hale gelir. İnsan müdahalesini daha az gerektiren iş süreçleri oluşturulur.

Kaynak: Vbm.com.tr

Robotik Süreç Otomasyonu

6) SAP Leonardo

Yapay zeka konusunda uzmanlar, dijital dönüşüm ve inovasyon konusunda en başarılı AI'lardan biri olarak SAP Leonardo'yu gösterir. Leonardo'nun dört kolu bulunur.

Adını Vinci'nin dâhiyetine ve yenilikçiliğine ithafen alan SAP Leonardo, bulut tabanlı hizmetler, analitik, yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT), blockchain ve büyük veri gibi teknolojileri bir araya getirerek işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerine liderlik etmeyi amaçlar.

SAP Leonardo, büyük veri analitiği ve iş zekası çözümleri sunar. İşletmeler, veri analitiği yoluyla iş içgörülerini artırıp daha bilinçli kararlar alabilirler.

SAP Leonardo, blockchain teknolojisini kullanarak işletmelerin güvenli veri paylaşımı, tedarik zinciri yönetimi ve dijital kimlik doğrulaması gibi alanlarda yenilikçi çözümler geliştirmelerine olanak tanır.

Bu yapay zekayı kullanarak işletmenize yenilikçi çözümler getirebilir ve rekabette avantaj elde edebilirsiniz. Ayrıca  SAP Leonardo, müşterilerle daha etkileşimli ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmalarına yardımcı olur.

Kaynak: Mdpgroup.com, Nttdata-solutions.com

Yapay Zeka Uzmanları

7) Stable Diffusion AI

Yapay zeka fotoğraf oluşturma açısından da Stable Diffusion karşımızda çıkıyor. Stable Diffusion görüntü oluşturma ve iyileştirme gibi görevlerde kullanılır. Bir başlangıç ​​görüntüsü ve bir hedef görüntü arasındaki farkı azaltarak, başlangıç ​​görüntüsünü hedefe doğru dönüştürür.

Stable Diffusion, görüntüler arasında sürekli bir geçiş oluşturarak, yüksek kaliteli sonuçlar elde etmeyi amaçlar. Bu yöntem, görüntü sentezi, fotoğraf restorasyonu, tarz transferi ve diğer görsel işleme görevlerinde kullanılabilir. Özellikle yapay zeka tabanlı görüntü iyileştirme ve oluşturma tekniklerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynar.

Stable Diffusion AI, yapay zeka ve görüntü analizi alanında uzmanlaşmış bir şirket olarak sizler için işletmelere yüksek doğruluk, özelleştirilebilir çözümler ve hızlı çalışma avantajı sağlayabilir.

Kaynak: Wikipedia.org

Yapay Zeka Ile Fotoğraf Oluşturma

8) Simplified

Yapay zeka sunum hazırlama uygulamaları arasında öne çıkan Simplified, iş yerlerindeki çalışanların saniyeler içinde sunum hazırlamasına yardımcı olan bir yapay zeka uygulamasıdır.

Simplified, öğrenimle ilgili herhangi bir amaç için hızlı sunumlar hazırlamanıza yardımcı olur. Ayrıca kullanıcı dostu arayüze sahip olması kolayca sunumlar oluşturmanıza da yardımcı olur.

Yapay zeka uygulamasının ücretsiz olanması sayesinde kolayca kullanılabilmesi de herkesin yapay zeka destekli sunum hazırlama denemesine de olanak tanır.

Kaynak: Simplified.com

9) TensorFlow

TensorFlow, Google tarafından geliştirilip açık kaynaklı bir makine öğrenimi sunan derin öğrenme çerçevesi olarak özetlenebilir. Temelinde, yüksek seviyede veri üzerinde matematiksel işlemi gerçekleştirip karmaşık yapay zeka modellerinin oluşturulmasını sağlar. 

TensorFlow, farklı makine öğrenimi ve derin öğrenme modelleri oluşturmak için geniş bir araç ve kütüphane yelpazesi sunar. Önceden eğitilmiş modellerin kullanımından, özelleştirilmiş modellerin oluşturulmasına kadar çeşitli seçenekler sunar.

İşletmeniz olarak TensorFlow'ü kullanıp ürün ve hizmetlerinde yapay zeka/makine öğrenimi teknolojilerini entegre edebilirsiniz. Örneğin, görüntü tanıma, doğal dil işleme veya öneri sistemleri gibi alanlarda kullanılabilir.

TensorFlow, büyük veri setleri üzerinde analiz yapma ve tahminlerde bulunma yetenekleri sağlar. İşletmeler, müşteri davranışlarını anlama, talep tahminlemesi veya finansal verileri analiz etme gibi birçok amaç için TensorFlow'ü kullanabilirler.

Kaynak: Wikipedia.org

Google Yapay Zeka Programları

10) PyTorch

PyTorch, açık kaynaklı bir makine öğrenimi kütüphanesi olup yapay zeka uygulamaları içerisinde oldukça popülerdir. Facebook’un Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarı (FAIR) tarafından geliştirilen PyTorch, esnek bir yapıya sahiptir. Dinamik grafik oluşturma yeteneği sunar. 

PyTorch, işlemleri hesaplarken dinamik grafikler kullanır. Böylece kullanıcıların model yapılarını anında değiştirip esnekliklerini artırmalarına olanak tanır. Deneme-yanılma yöntemiyle model geliştirme sürecini kolaylaştırır.

PyTorch, Python programlama diliyle entegre olduğu için kullanımı kolaydır. Python'un geniş kullanımı sayesinde, kullanıcılar model geliştirme sürecinde Python'un sunduğu zengin kütüphanelerden faydalanabilirler.

Kaynak: Wikipedia.org

Açık Kaynaklı Makine Öğrenimi

11) Scikit-learn

Scikit-learn,programlama dili olan phyton için geliştirilmiş, açık kaynaklı bir makine öğrenimi kütüphanesidir. Temel amacı, veri analizi ve makine öğrenimi için kullanılabilecek basit ve etkili araçlar sağlamaktır. Scikit-learn, geniş bir makine öğrenimi algoritmaları koleksiyonu sunar.

Scikit-learn, kullanımı kolay ve basit bir API'ye sahiptir. Python programlama diline entegre olduğu için Python bilen herkes tarafından kolayca kullanılabilir. Bu, araştırmacılar, veri bilimcileri ve işletmeler için uygulamayı basitleştirir.

Scikit-learn, model seçimi için çeşitli metrikler ve çapraz doğrulama teknikleri sağlar. Risk analizi, talep tahmini veya fiyatlandırma stratejileri gibi alanlarda işletmeniz içerisinde kullanabilirsiniz.

Kaynak: Wikipedia.org

Risk Analizi Yapmak

12) IBM Watson Studio

IBM Watson Studio, veri analitiği ve yapay zeka uygulamalarını geliştirmek, eğitip dağıtmak için kullanılan bir bulut tabanlı entegre geliştirme ortamıdır. İşletmeler, veri bilimi projelerini yönetmek ve uygulamak için bu platformu kullanabilirler. 

IBM Watson Studio, veri analizi ve model oluşturma süreçlerine veri hazırlayıp görselleştirme araçları sağlar. Veri setlerini keşfetmek, temizlemek, dönüştürmek ve görselleştirmek için kullanıcı dostu bir kullanım arayüzne sahiptir.

IBM Watson Studio, ekip üyeleri arasında işbirliği yapmayı ve projeleri yönetmeyi kolaylaştırır. Kullanıcı olarak projeler paylaşabilir, iş akışlarını otomatikleştirip işbirliği yaparak verimliliği artırabilirsiniz.

Kaynak: Wikipedia.org

Yapay Zeka konusunda kafa karışıklığı yaşıyor veya daha fazla bilgilenmek istiyorsanız, Speaker Agency kadrosunda yer alan Mustafa İçil, M. Serdar Kuzuloğlu, Doç. Dr. Şebnem Özdemir, Doç. Dr. Dicle Yurdakul gibi uzman isimleri işletmenize konuşmacı olarak davet edebilirsiniz.

Yapay Zeka Uygulamaları (1)

Sıkça Sorulan Sorular

Kaç Tane Yapay Zeka Var?

Şu anda dünyada kaç yapay zeka olduğunu kesin olarak belirlemek oldukça zor. Çünkü yapay zeka, çok çeşitli alanlarda ve farklı amaçlarla kullanıldığını görebiliyoruz. 

Örneğin, akıllı telefonlarda bulunan sanal asistanlar, otomobillerdeki sürücü destek sistemleri, online alışveriş sitelerindeki öneri motorları ve endüstriyel robotlar gibi birçok alanda yapay zeka teknolojileri kullanılıyor. 

ChatGPT Yapay Zeka Nasıl Kullanılır?

ChatGPT gibi yapay zeka modelleri, çeşitli alanlarda kullanılabilir. Kullanımı ise oldukça basittir. En basit durumlar için sitesindeki talimatlar izlenerek kullanılabilir. 

Metin tabanlı etkileşimlerde, müşteri hizmetlerinde ve bilgi edinme süreçlerinde insanlarla iletişim kurmak için kullanılabilirsiniz. Ayrıca tabii metin analizi, dil çevirisi, içerik oluşturma ve özetleme gibi görevlerde de kullanılabilirler. 

Yapay Zeka Nedir Nelerdir?

Yapay zeka, bilgisayarların insana benzeyen zekaya sahip olmasını amaçlayan bir bilimdir. Makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme ve benzeri teknolojileri içerir. Makine öğrenimi, algoritmaların veri analizi yaparak desenleri tanıyıp gelecekteki kararlarını bu desenlere göre yapabilmesini sağlar. 

Doğal dil işleme, insan dilini anlama ve üretme yeteneğine odaklanır. Yapay zeka, sağlık, finans, otomotiv, perakende ve birçok başka endüstride kullanılarak, verimliliği artırır, hizmet kalitesini yükseltir ve yeni fırsatlar yaratır. 

Yapay Zeka Nedir Bir Örnek?

Yapay zeka, otomobil endüstrisinde, sürücüsüz araçlar yapay zeka teknolojileri kullanarak çevrelerini algılayabilir, trafik kurallarına uygun şekilde hareket edip güvenli bir şekilde seyahat edebilirler. En bilinen örnek ise OpenIA şirketidir.

Yapay Zeka Programları Kullanımı
Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.