Keynote & Konuşma
DOÇ. DR. DİCLE YURDAKUL 2025 Konuşma Başlıkları
- Davranışsal Nörobilim ile Liderlikte Bilimsel Perspektifler
- Motivasyonun Sinirbilimi
- Nörobilim Perspektifinden Duygusal Çeviklik ve Stres Yönetimi
- AI & Duygusal Zeka: İnsan ve Makinenin Ortak Liderliği
- AI ile Veriye Dayalı Liderlik
- Tüketici Beyni: Davranışların Arkasındaki Gizemleri Keşfetmek
- Nörobilimle Etkili Marka Hikayeleri Yaratmak
- Bilinçdışından Bilince: AI ve Nörobilim ile Tüketici Zihnine Yolculuk
- Yapay Zeka ve İnsan: Beynimiz, Bedenimiz ve Günlük Yaşamımız Nasıl Değişiyor?
- İnsan ve AI Ortaklığında Yeni Yetenekler Geliştirmek
- Toplum 5.0 - Yapay Zeka ile İnsan Merkezli Bir Gelecek Kurmak
- Teknolojik Dönüşüm ve Küresel Ekonomi: Şirketler için Yeni Fırsatlar ve Zorluklar
- Yeni Dünya & Yeni Piyasalar: Blockchain Devrimi
- Derin Teknoloji ve Sürdürülebilirlik
Doç. Dr. Dicle Yurdakul Kimdir?
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve University of Texas’ta tüketici davranışları alanında yürüttüğü doktora çalışmalarını 2013 yılında tamamlamıştır. Ardından Koç Üniversitesi’nde post-doc çalışmalarını yürütmüş, deneysel tüketici araştırmaları alanında eğitim almış ve araştırmalar gerçekleştirmiştir. Akademik kariyeri süresince İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ecole de Management de Normandie (Fransa), University of Texas (ABD), University of Rhode Island (ABD), Altınbaş Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi gibi farklı üniversitelerde tüketici davranışları, pazarlama araştırmaları, dijital pazarlama, sürdürülebilirlik ve teknoloji yönetimi alanlarında dersler vermiş, projeler yürütmüş ve araştırma ekiplerinde yer almıştır. Davranış bilimleri alanında, Tüketici Davranışları üzerine gerçekleştirdiği akademik çalışmalar Marketing Theory, European Journal of Marketing ve Journal of Macromarketing gibi pazarlama alanının önde gelen dergilerinde yayımlanmıştır. UNDP IICPSD (Istanbul International Center for Private Sector in Development) bünyesinde yürütülen sürdürülebilirlik ve kapsayıcı iş modelleri projelerinde danışmanlık ve proje yürütücülüğü görevleri üstlenmiştir. Kurucusu olduğu WE.Q. bünyesinde, Microsoft, Google ve Facebook gibi küresel teknoloji şirketlerinin de aralarında yer aldığı şirketlerle sürdürülebilirlik, teknoloji ve davranış bilimleri eksenlerinin kesişiminde projeler gerçekleştirmektedir.
2019 yılından bu yana davranışsal nörobilim alanında yürütmekte olduğu çalışmalara, kurucusu ve yöneticisi olduğu AU INOVA Araştırma Merkezi ve INOVA NeuroLab bünyesinde devam etmektedir. Laboratuvar dahilinde EEG, fNIRS, eye-tracking ve biyometrik veri toplama yöntemleri başta olmak üzere farklı metodolojilerin kullanımıyla, tüketici, çalışan ve seçmen davranışı ve karar alma süreçleri başta olmak üzere farklı davranışsal nörobilim alanlarında çalışmalar yürütmektedir.
Doç. Dr. Dicle Yurdakul, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu üyesidir. TBV başta olmak üzere farklı sivil toplum kuruluşlarında teknoloji, insan ve sürdürülebilirlik konularıyla ilişkili araştırmalar ve projeler yürütmekte ve eğitimler vermektedir. Inc. Türkiye başta olmak üzere farklı süreli yayınlarda ve çeşitli bloglarda davranışsal nörobilim ve teknoloji konularında makaleler yazmakta ve içerik üretmektedir.