INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

Keşfetmeniz Gereken En Güzel Beyhan Budak Kitapları

Psikoloji alanında yaptığı çalışmalarla tanınmış Beyhan Budak’ın bakış açınızı değiştirecek kitaplarını hep birlikte bu içerikte keşfedelim!

Psikoloji
  • Yayınlanma Tarihi: 20 Eylül 2024
  • Yazan: Speaker Agency
Beyhan Budak Kitapları 690X460

Gerek video içerikleri, gerek yayınladığı podcastleri ile de tanınan Beyhan Budak, klinik psikoloji alanında tanınan önemli bir isimdir. Mesleki yaşamına yön veren kitapları ile adı sıkça anılan Budak, pek çok insana yol gösterici olmaya çalışır. Şema-terapi eğitimi, bilişsel davranışçı terapi eğitimi gibi farklı alanlarda eğitimler alarak alanının önde gelen isimlerinden olmayı başarmıştır.

Speaker Agency editör ekibi olarak bu kez Beyhan Budak kitap önerileri ile geldik. Aynı zamanda Speaker Agency’nin değerli konuşmacılarından birisi de olan Uzman Klinik Psikolog Beyhan Budak ile iletişime geçme şansı elde edebilirsiniz. Öyleyse, ufkunuzu iki katına çıkaracak Beyhan Budak kitaplarını daha yakından tanıyalım!

Beyhan Budak Kimdir

Kendine İyi Davran Güzel İnsan

Psikolojiye yeni başlayanlar için hangi Beyhan Budak kitabını alabilirim diye düşünürseniz bu kitapla başlamanızı önerebiliriz. Kitabı okurken yazarla sohbet eder gibi hissettiren ve zor anlarınızda size ilaç gibi gelecek bir rehberdir. “Kendine İyi Davran Güzel İnsan” ile Beyhan Budak, size önemli olduğunuzu hatırlatır.

Kitapta bahsedilen konunun özü de budur. Hayatımızda yapmaya çalıştığımız her şeyi kendimiz için mi yapıyoruz yoksa başkalarını mutlu etmek için mi? Kendimizi sevmezsek başkaları da bizi sevebilir mi? Budak, eserinde bu soruları düşünerek sizi benliğinizi keşfedecek yolculuğa çıkarıyor.

Hayatı olduğu gibi kabul etmeyi, kaygılarla mücadele etmeyi, size iyi gelmeyen insanlardan kendinizi nasıl koruyacağınızı öğretiyor. Kendimizi daha değerli hissetmemiz gerektiğini ve pozitif duygulara yönelmemizi tavsiye ediyor. 

Bazen ilaç niyetine hayatına aldığın şeylerin seni nasıl zehirlediğini göreceksin.” Kendimizi fark etmemiz gerekir ve bize zarar veren şeyleri bırakmak kendimizi tedavi etmenin en önemli yoludur.

Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama

Beyhan Budak kitap önerilerinden bir diğeri de “Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama”dır. Bu kitapta Budak, hayatın her zaman kusursuz ilerlemediğini bazen yenilgiyi kabul etmek gerektiğini vurgular. Bazen kaybederiz ve elimizden geleni yapsak da sonucu değiştiremeyiz. İşte bu yüzden akışa bırakmanın en sağlıklı yollardan birisi olduğunu söyler.

Hayal ettiğiniz, hedeflediğiniz şeylerin ne kadar çabalasanız da olmayışı bize bir mesaj verir: Mutluluk o kaybettiğimiz yerde değildir. Bu yüzden de yola koyulmanın tam zamanıdır ve bu yolculuk kabullenme aşamasına karşılık gelir. Zayıflıklarımızı, yeteneklerimizi, acı ve tatlı deneyimlerimizi hissettikçe güçlenebiliriz. 

“Sonuç olarak söylemek istediğim şey şu, sen elinden geleni yaptığını düşünüyorsan sonrasını hayatın akışına bırakmalısın. Olan olduğu gibi olsun, kusurların seni tamamlayan en önemli unsurlardan.”

Kitapta da söz edildiği gibi elinden geleni yaptıktan sonra akışa güvenmek ve olması gerekenin zaten gerçekleşeceği durumunu unutmamalıyız. Eksik olduğumuz yönleri kabullenerek kendimizi daha güçlü bir benliğe hazırlayabiliriz.

Senin Suçun Değil

Beyhan Budak kitap tavsiyelerinden bir diğeri de “Senin Suçun Değil”dir. Bu kitabı okurken anlayacaksınız ki kendinize gerçekten zaman ayırıyorsunuz ve bu kendinize daha değerli hissettirecek. Beyhan Budak, çocukluk travmalarımızı bugünümüzü nasıl etkilediğine değinmiş. Nasıl doğru ebeveyn olunabileceğine dair doğru noktalara değinmiştir.

Bazen geçmişte yaşadıklarımız için bir suçlu ararız ve bunu kendimizde veya ailemizde bulmamız çok olasıdır. Bunun birçok faktörü olsa da Budak bu eserinde geçmişte yaşadığımız her ne olursa olsun geçmişi ardımızda taşımayı bırakmamız gerektiğine dair bizler için bir rehber hazırlamıştır.

“Sen kötü bir insan değilsin, hatalar yapmış iyi bir insansın.”

Kitapta geçen sözünde de dediği gibi, herkes hata yapabilir. Hatalarımız bizi kötü bir insan yapmaz ve kimse kusursuz değildir. Bizi biz yapan şeylerimiz de kusurlarımız olduğu müddetçe hayat daha anlamlı hale geliyor. 

Beyhan Budak Kitap Önerileri

Beyhan Budak Hakkında Sık Sorulan Sorular

Beyhan Budak Eğitimini Nerede Tamamlamıştır?

Beyhan Budak eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra iki kez yüksek lisans yaparak eğitim hayatını devam ettirmiştir. İlk yüksek lisansını Ankara Gazi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde yapmıştır. İkinci yüksek lisansını ise Klinik Psikoloji alanında yapmıştır.

Beyhan Budak’ın Kitap Yazma Dışındaki Çalışmaları Nelerdir?

Beyhan Budak uzun yıllardır Youtube’da kişisel gelişim ve psikoloji üzerine videolar yayınlamaktadır. Ayrıca Youtube dışında da İlber Ortaylı, Doğan Cüceloğlu, Sadettin Ökten gibi isimlerle de video içerikleri çekmiştir. Aynı zamanda Spotify üzerinde de podcast çalışmaları bulunmaktadır. 2018 ve 2019 yıllarında sırası ile Antalya ve İzmir’de Tedx konuşmacısı olmuştur.

Psikolog Beyhan Budak
Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.