Keynote & Konuşma
YİĞİT OĞUZ DUMAN 2025 Konuşma Başlıkları
- Sıradışı Başarılı Takımlar
- Sıradışı Liderler
- Dijital Dünya’da İnsan Kaynakları Yönetimi
Yiğit Oğuz Duman Kimdir?
Yiğit Oğuz Duman, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi’nde de İşletme Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
Kariyerine 1995’te dış ticaret, otomotiv, metal ve gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Kibar Holding A.Ş.’de başladı. 2008 yılında Turkcell Superonline bünyesine katılan Duman, 2011-2014 yılları arasında da TAV Holding İş Destek Başkan Yardımcısı görevini yürüttü.
Halen kurucusu olduğu DUMAN Yönetim Danışmanlık bünyesinde, kurumlara, Stratejik Yönetim, Organizasyonel Gelişim ve Üstdüzey Yönetici İşe Alımı başlıklarında danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Duman, Türkiye’nin İnsan Kaynakları Yönetimi alanındaki en büyük STK’sı olan Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) yaklaşık 8 yıl Genel Başkanlık sorumluluğunu üstlendi. Bu dönemde kamu ve özel sektörde insan kaynakları yönetiminin güçlendirilmesi projelerini başlattı ve katıldı. Ulusal kongrelerin yanı sıra, bir Avrupa, bir de Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’nin Türkiye’de yapılmasına liderlik etti.
Bir evrensel doğru olarak kadının iş ve sosyal yaşama etkin katılımını artırmayı ülkemiz için en kritik alanlardan biri olarak gören Duman, bu konuya odaklı iki STK, YenidenBiz ve YKKD(Yönetim Kurulunda Kadın) Dernekleri’nde aktif roller üstlendi.
Sıradışı takımlar ve sıradışı liderlik üzerine sürekli üreten ve projeler yöneten DUMAN, sıradışı başarıyı da üç temel olgu üzerine kodluyor; Bilgi, ihtiyaç ve isteklilik.
2019 Yerel Seçim süreci ve sonrasında halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının en etkin şekilde yapılandırılması, en güçlü insan kaynağı ve liderlik modeli ile yönetilmesi adına Başkan Danışmanı olarak görev yapan Duman, İBB’nin dönüşümünde de kadın ve genç istihdamı ve eşit fırsat yaratılmasına inanıyor.
Çeşitli üniversitelerde Liderlik, Stratejik Yönetim ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler veren Duman, Dijital Dünya’da İnsan Yönetimi konulu bir de kitap kaleme almıştır.
Evli ve 2 çocuk babasıdır. Sporun birleştirici gücüne inanan iyi bir Trabzonspor taraftarıdır.
Master Class Workshops
Tepe Yönetimlerde Birlikte Başarma ve Liderlik Gelişimi için Rasyonel Çözümler
Kurumların en değerli varlıkları insanları. Bu varlık için aklı başında kurumlar özellikle işe alırken ve içeride büyütürken çeşitli değerlendirme araçları ve gelişim çözümleri arıyor, buluyor, kuruyor ve kullanıyor.
Ancak kurumların stratejik önceliklerinin belirlendiği, liderlik modelinin şekillendiği, kültürünü tanımlayan üst yönetim ekipleri ne yazık ki bu değerlendirme ve sürekli gelişim fırsatlarından en az faydalanabilen kesim oluyor. Bu zafiyetin en öncelikli sebebi “meşguliyet” gibi gözükse de asıl sebebin çoğu zaman ortak yön eksikliği ve odaklanamamak olduğunu görüyoruz.
Tepe yönetim ekiplerinin ortak ajandalarında “ne”yi tanımlamanın ötesinde “nasıl” başaracaklarını bulmaları, birbirlerinin gündem ve önceliklerini anlayarak bir takım olarak başarabilme iradesini güçlendirmek en öncelikli odağımız. Zira kurumsal stratejik önceliklerimizi birlikte tanımlamak ve bu öncelikler için birlikte bir yol haritası yaratmak bireysel gelişim yolculuklarımızı tanımlamak için de şart.
Kurumsal ya da fonksiyonel öncelikli ihtiyaçları bilmek bireysel liderlik gelişimimiz için çok değerli bir girdi sunuyor. Bu bilgiye ek olarak rolümüzün gerektirdiği liderlik yetkinliklerinde nerede başarılı olduğumuzu ve bizi heyecanlandıranları da tespit ettiğimizde bu üçlünün buluşma noktasında keyifli ve değer katan bir liderlik gelişim planı yapmak çok kolaylaşıyor.
Bir kurumun ya da fonksiyonun liderleri ile “Birlikte Başarmak” üzerine çalışmak ve bu liderlerin her biri için odaklı ve rasyonel gelişim planları yapıp yönetebilmek kurumsal gelişim ve sürdürülebilirliği garanti ediyor.
Konular:
- Yüksek Performanslı Takımlar
- Sıradışı Liderlik
- Dijitalleşen Dünya’da İşin Ortağı İnsan Kaynakları Yönetimi
- Yeni İnsan, Yeni Lider