Dijitalzede Olmanın Dayanılmaz Zorluğu
Dijital Toksinlerden Arınmak
Gerçek ile Sanal Dünya Arasında Kaybolan Dengemize Yeniden Kavuşmak
Dijital Çağda Ebeveyn Olmak
Dijital Dünyanın Yolu Yordamı, Dijital-i Muaşeret
Dijital Denge Derneği Başkanı, Şengüller Kurumsal İletişim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi
1979 İstanbul doğumlu Tuğba Şengül Lik, 1997 yılında İstek Vakfı Belde Koleji’nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünü 2001 yılında bitirdi ve reklamcılık alanında lisansüstü eğitim aldı. Reklam ve Halkla İlişkiler alanında yaptığı görevlerini takiben, 2006 yılında Şengüller Holding ve Holding’e bağlı şirketlerin İletişim Departmanı’nı kurdu. Kurumun ve grup içinde yer alan markaların pazarlama iletişimi faaliyetlerini başarıyla yürüten Şengül Lik, mobil iletişim sektörünün her kademesinde hizmet vermekte olan ve 43 yıllık geçmişe sahip Şengüller A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevini devam ettirmektedir. 2018 yılında hayatımızın dijital yanıyla daha sağlıklı bir ilişki kurmak ve daha dengeli bir yaşam konusunda bireyleri ve kurumları bilinçlendirmek amacıyla Dijital Denge Derneği’ni kurdu. Toplumun dengeli dijitalleşmesi konusunda fayda üretmek için kurulan bu girişim ile günümüzde toplumsal sorunlardan biri olan teknolojiyi dengeli kullanım konusunda farkındalık yaratmak için kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyor. Dengeli olarak kullanılan Dijital Denge Derneği Instagram hesabından da dijital dünyaya farkında ve vicdanlı bir yaklaşım kazandırmak adına düzenli olarak içeriklerini paylaşırken, bu konun uzmanları ve akademisyenler ile canlı sohbetler düzenliyor. Tuğba Şengül Lik’in yazdığı dijital ekranlarımızla dengeli iletişim kurmak için keyifli bir rehber niteliğinde olan ‘’Biz de Aslen Buralı Değiliz: Bir Dijitalzedenin Dengeyi Bulma Rehberi’’ kitabı Pozitif Yayıncılık’tan 31 Mayıs 2021’de yayınlandı. Kitap, sade ve net anlatımlarıyla, dengeli bir dijital etkileşim, sağlıklı iletişim ve akışta bir yaşam için yön gösterici unsurlar sunuyor. Tuğba Şengül Lik aynı zamanda, çeşitli kurumlara bu konuda eğitimler veriyor.
Dijitalzede Olmanın Dayanılmaz Zorluğu
Dijital Toksinlerden Arınmak
Gerçek ile Sanal Dünya Arasında Kaybolan Dengemize Yeniden Kavuşmak
Dijital Çağda Ebeveyn Olmak
Dijital Dünyanın Yolu Yordamı, Dijital-i Muaşeret
1979 İstanbul doğumlu Tuğba Şengül Lik, 1997 yılında İstek Vakfı Belde Koleji’nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünü 2001 yılında bitirdi ve reklamcılık alanında lisansüstü eğitim aldı. Reklam ve Halkla İlişkiler alanında yaptığı görevlerini takiben, 2006 yılında Şengüller Holding ve Holding’e bağlı şirketlerin İletişim Departmanı’nı kurdu. Kurumun ve grup içinde yer alan markaların pazarlama iletişimi faaliyetlerini başarıyla yürüten Şengül Lik, mobil iletişim sektörünün her kademesinde hizmet vermekte olan ve 43 yıllık geçmişe sahip Şengüller A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevini devam ettirmektedir.
2018 yılında hayatımızın dijital yanıyla daha sağlıklı bir ilişki kurmak ve daha dengeli bir yaşam konusunda bireyleri ve kurumları bilinçlendirmek amacıyla Dijital Denge Derneği’ni kurdu. Toplumun dengeli dijitalleşmesi konusunda fayda üretmek için kurulan bu girişim ile günümüzde toplumsal sorunlardan biri olan teknolojiyi dengeli kullanım konusunda farkındalık yaratmak için kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyor. Dengeli olarak kullanılan Dijital Denge Derneği Instagram hesabından da dijital dünyaya farkında ve vicdanlı bir yaklaşım kazandırmak adına düzenli olarak içeriklerini paylaşırken, bu konun uzmanları ve akademisyenler ile canlı sohbetler düzenliyor.
Tuğba Şengül Lik’in yazdığı dijital ekranlarımızla dengeli iletişim kurmak için keyifli bir rehber niteliğinde olan ‘’Biz de Aslen Buralı Değiliz: Bir Dijitalzedenin Dengeyi Bulma Rehberi’’ kitabı Pozitif Yayıncılık’tan 31 Mayıs 2021’de yayınlandı. Kitap, sade ve net anlatımlarıyla, dengeli bir dijital etkileşim, sağlıklı iletişim ve akışta bir yaşam için yön gösterici unsurlar sunuyor. Tuğba Şengül Lik aynı zamanda, çeşitli kurumlara bu konuda eğitimler veriyor.
Bize +90 212 401 35 45 numaralı telefondan ulaşabilir veya info@speakeragency.com.tr mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.