Keynote & Konuşma
JÜLİDE ERDOĞAN 2025 Konuşma Başlıkları
- Sürdürülebilirliği Sürdürebilir miyiz?
- Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Kesişimsellik
- ESG Yatırımı
- Sosyal Etki Odaklı Marka Nasıl Olunur?
Jülide Erdoğan Kimdir?
Jülide Erdoğan, sivil toplum ve kurumsal sosyal sorumluluk alanında 20 yıldan fazla yöneticilik ve saha deneyimine sahip, 2019 yılından bu yana Yenibirlider Derneği’nin Direktörü ve Stratejik Danışmanı olarak çalışmalarına devam ediyor.
Marmara Üniversitesi’nde Kalkınma İktisadı ve İktisadi Büyüme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansı bulunan Erdoğan, son yıllarda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Proje ve Fon Geliştirme Teknikleri” dersi ile geleceğin sivil toplum çalışanlarına bilgi ve deneyimlerini aktarıyor, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve kurumsal sosyal sorumluluk platformlarında jüri ve danışman olarak yer alıyor.
Gönüllülük, sivil toplum ve gençlik çalışmalarıyla İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ndeki öğrencilik yıllarında tanışan Jülide Erdoğan, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Beyoğlu Gençlik Merkezi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda çok paydaşlı ve katılımcı saha projeleri yönetti.
2010 yılında, dönemin en yaygın gençlik STKlarından olan Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda projeler departmanında çalışmaya başladı. TOG’daki görevleri boyunca sayıları 75.000’i aşan gönüllüler ve 70 kişilik ekiple birlikte özel sektörün, yerel paydaşların, kamunun ve aktif genç gönüllülerin toplumsal dönüşüme birlikte katkı sağladığı projelerin etkisinin büyüyerek sürdürülmesine katkı sağladı. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın genel müdürü olduğu dönemde sivil toplum, gençlerin katılımı, çok paydaşlı programların yürütülmesi, sürdürülebilirlik ve yönetişim konularında ekipleriyle birlikte TOG’un büyümesine ve ödüllü projelerin geliştirilmesine katkıda bulundu.
Özellikle özel sektör ile ortaklığı ile geliştirdiği program içerikleri kurumların sosyal ve toplumsal yatırım programlarının değişiminde ve sürdürülebilirlik anlayışlarında dönüşüm yarattı. 2022 yılında Columbia Business School’un ESG Investing adlı programını bitirdi.
Her zaman insanların, toplumun ve çevrenin faydasının kolektif bir deneyim olduğuna inanan Jülide Erdoğan, 2022’de kolektif çabayı en etkin kılan ve hayata geçme pratikliğini sağlayan şeyin doğru grupların hızlı biçimde bir araya gelmesi ve doğru iş bölümü ile herkesin en verimli olduğu alanı sahiplenmesi gerekliliğinden yola çıkarak etki odaklı bir girişim olan Katalist’i kurdu.
Katalist sürdürülebilirlik için stratejik iş ortalıkları geliştirilmesi üzerine sektörler arası danışmanlık, tasarım, araştırma ve uygulama çalışmalarını sürdürüyor.