Keynote & Konuşma
ENGİN GÜVENÇ 2024 Konuşma Başlıkları
- Kurumsal Sürdürülebilirlikte Başarı İçin Yetkinlikler Önemli Mi?
- Sürdürülebilirlik Kariyerinde Kim Olmalıyım? Başarı İçin Güçlü Yönlerim Neler?
- Neden Sürdürülebilirlik?
- Ortak Değerlerde Buluşmak, Amaç Odaklı Yönetim
- VUCA mı, Sürdürülebilirlik mi?
Enginç Güvenç Kimdir?
Kurumsal Sorumluluk anlayışının şirket stratejilerine entegrasyonu ile bütünleşen ve iş dünyasının yeni çağ iş yapma modelini yansıtan, ‘Sürdürülebilir Kalkınma’ alanında uluslararası çalışmaları incelemiş ve FTSE500 şirketlerinin de içinde yer aldığı Dünya Sürdürülebilir İş Konseyi (WBCSD)‘nin Türkiye ayağı olan İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneğinin (SKD) kurulma çalışmalarını başlatarak yaklaşık 10 yıl süre ile Genel Sekreterlik görevini yapmıştır. 2013 yılından bu yana SVS Türkiye markası altında bağımsız olarak Sürdürülebilir Kalkınma anlayışının kurumlarda gelişimi amacı ile; sürdürülebilirlik yönetim sisteminin kurulması, bu alanda yönetim ekiplerinin yetkinliklerinin geliştirilmesi, takımların oluşturulması ve sosyal sermaye yönetimi konularında danışmanlık, mentorluk ve koçluk yapmaktadır. Değişim yönetimi, iş geliştirme, yetenek kazanım ve gelişimi, yönetici koçluğu, VUCA ortamlarının yönetimi, sürdürülebilirlik ekiplerinin oluşturulması ve uyumu, paydaş diyalog ve entegrasyonu alt çalışma alanlarıdır. Güvenç yerel ve uluslararası kurumlarla otuz yıldan fazla süredir çalışmakta olup, ADLER Uluslararası Koçluk Okulu’ndan sertifika sahibidir.
İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Daha önceki mesleki tecrübesinde hizmet ve proje satışı, iş geliştirme, pazarlama konularında 17 yıllık deneyime sahip olan Güvenç, ağırlıklı Bilişim ve Teknoloji olmak üzere Uluslararası Ticaret ve Havayolu endüstrisinde çalışmıştır. İngiltere’de bir yıl finans ve pazarlama üzerine öğrenim görmüş, takiben 2002 yılında Amerika’da kaynak geliştirme, iş geliştirme ve sponsorluk yönetimi üzerine eğitimlere katılmıştır.
2004 – 2013 arası pek çok projeye imza atmış, lider Türk üniversitelerinde sürdürülebilir kalkınma bilincini teşvik amaçlı ‘Üniversitelerde Sürdürülebilir Kalkınma Bilincinin Arttırılması’,‘WBCSD Vizyon 2050’ projesinin Türk iş dünyasına tanıtımı, 2009 yılında çalışmaları başlatılan ‘IMKB Sürdürülebilirlik Endeksi’, T.C. Kalkınma Bakanlığı ve UN Global Compact ile beraber gerçekleştirilen ‘Rio+20 BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı ve En İyi Uygulamalar’ süreci, ‘WBCSD Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesinin’ Türkiye’de hayata geçirilmesi proje yönetimini yaptığı çalışmalarından bazılarıdır. Avrupa Birliği projesi olan ‘Sürdürülebilir Yaşam, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Modelleri (SPREAD)’ projesinde Türkiye adına danışmanlık çalışmaları yapmıştır.
SKD Türkiye’nin kurucu üyesi ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve Entegre Raporlama Konseyi’nin (IIRC) önceki dönem üyesidir.