INFLUENCER BLOG İLETİŞİM

EMRE BAŞKAN

Emre Başkan Azor Brand & People Solutions, Kurucu, Araştırmacı, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi

Keynote & Konuşma

EMRE BAŞKAN 2024 Konuşma Başlıkları EMRE BAŞKAN 2024 Konuşma Başlıkları

  • Etkili Karar Alma ve Önyargılar
  • Yeni Dünyanın Süper Gücü: Sürekli Öğrenme
  • Türkiye İş Dünyasının Konfor Alanı Araştırması
  • İş Dünyasında İnsan Okuryazarlığı Geliştirmek: Belirsizlik Dünyasında İş İnsanı
  • Geleceğe Adapte Olmak: Adaptasyon Zekası (AQ)
  • Yelkenli ile Atlantik Okyanusu Geçişi: Hayaller ve Konfor Alanı İkilemi
  • DEI İllüzyonu: İyi Niyet Yeterli Mi?

Emre Başkan Kimdir?

Emre Başkan (Comfort Zone Master®) dünyayı konfor alanlarının dışına çıkabilenlerin değiştirebileceğine inanan, kendini kurumları ve insanları harekete geçirmeye adamış bir öğretim görevlisi, danışman, araştırmacı, girişimci ve denizci.

Saint-Joseph Lisesi’ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi’ni yüksek onur derecesiyle mezun oldu. 2012 yılında Sabancı Üniversitesi-M.I.T. ortaklığı ile yürütülen Executive MBA programını tamamladı. Bu kapsamda, M.I.T.’nin Global Leadership and Innovation modülüne dahil oldu.

Kurumsal hayatına Anadolu Grubu’nda MT olarak başlayan Başkan, Holding bünyesinde stratejik finans, iç denetim, iş geliştirme ve insan kaynakları bölümlerinde çalıştı. Bunu takip eden süreçte de Anadolu Efes’in satış ve pazarlama direktörlüklerinde görev aldı. Kurumsal kariyeri boyunca 6 farklı disiplinde olmak üzere toplam 13 departmanda çalışma şansı bulan Başkan, bunu mültidisipliner yaklaşımını destekleyen en büyük şansı olduğuna inanıyor.

Hayatı boyunca iş dünyasındaki konfor alanı psikolojisi üzerine araştırmalar yapan Başkan, 2014 yılında Azor Brand & People Solutions adlı danışmanlık firmasını kurdu. Cozmo® (Comfort Zone Model for Business) modelini geliştirdi. Bugün, Türkiye’de ve yurt dışında tescillenen bu modeli kullanarak Strateji, Marka ve İnsan yönetimi alanlarında özgün çalışmalar gerçekleştiriyor. Aynı zamanda Başkan’ın Azor çatısı altında Türkiye çapında gerçekleştirdiği İş Dünyasının Konfor Alanı Araştırması’nın raporu her sene Harvard Business Review Türkiye dergisinde yayımlanıyor. Buna ek olarak, HBR ile beraber hayata geçirdikleri Çizginin Üstü programının moderatörlüğünü yapıyor.

Emre Başkan’ın hali hazırda tarım ve dijital alanlarda girişimleri de mevcut. Diğer yandan, Galata Business Angels bünyesinde girişimcilere mentorluk yapıyor. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi’nde ise girişimcilik alanında gönüllü roller üstleniyor.

Bahçeşehir Üniversitesi MBA ve E-MBA programlarında çeşitli dersler veren Başkan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde de Danışma Kurulu Üyeliği’ne devam ediyor.

Bu yoğun tempoyu denizlere olan tutkusuyla dengeleyen Başkan, yelken sporunu kendisini konfor alanının dışına çıkaran bir unsur olarak görüyor. Öyle ki; 5 sene lisanslı sporcu olarak yarıştıktan sonra 2013 yılında 3 kişilik bir ekiple Atlantik Okyanusu’nu geçti. Bu seyahat sonrasında hayaller ve konfor alanı ikilemi üzerine TEDx Bahçeşehir’de bir konuşma yaptı. Bunu takip eden süreçte, kurumların sınıf ortamında aldıkları eğitimleri deniz ortamına taşıdı ve uluslararası ödüle sahip bir workshop sistemi geliştirdi.

Son olarak Başkan’ın size kısa bir mesajı var: “Konfor alanlarımızın dışına çıkmazsak değişemeyiz. Değişemezsek, geleceğin bir parçası değil, sadece izleyicisi olabiliriz!..”

Master Class Workshops

Cozmo® (Comfort Zone Model)

İnsan, en büyük konfor alanı olan yuvasında bile farkında olmadan güven alanları oluşturuyor. Örneğin, mutfakta yemek yerken veya televizyon karşısına geçtiğinde hep aynı koltuğa oturma eğilimi gösterebiliyor. Bu çok normal ve insani bir durum. Zira, insanın olduğu her ortamda bu gibi eğilimlerle karşılaşılabiliyor.

Önemli olan, bu konudaki farkındalığın artması. Evinde yemek yerken bile hep aynı sandalyeyi kullanmayı tercih eden insanın, iş hayatında nasıl benzer davranışlar sergilediğini kendine sorması gerekiyor. Bu; hem söz konusu kişinin kariyerini doğru yönetebilmesi hem de parçası olduğu kurumun konfor alanının dışına çıkabilmesi için gerekiyor.

Bir firmanın konfor alanı olur mu demeyin; kurumlar da insanlardan oluştuğu için ister istemez her organizasyonun çalışanlarından beslenen kendine özgü bir konfor alanı var.

Cozmo® (Comfort Zone Model) ile iş dünyasının konfor alanı üzerine çalışmalar yapan Emre Başkan, gerçekleştirdiği workshoplarla insanı, kendimizi, organizasyonumuzu ve yönetimi daha iyi anlamamızı sağlıyor ve harekete geçiş sürecini kolaylaştırıyor.

“Unutmayın; konfor alanının dışına çıkmayan organizasyonlar harekete geçemez, değişimi tetikleyemez. Böyle bir durumda da, VUCA Dünyası gerçeklerini barındıran bir geleceğin parçası olamazlar. Ancak; ne zaman ki, firmaların insanlardan oluştuğu gerçeğini unutmaz ve onların mevcut durumunu doğru analiz edecek yöntemler kullanırız; işte o zaman, heyecan alanının sihrini yaşayan ve harekete geçen kurumlar yaratabilir, geleceğe yön verebiliriz.”


- Emre Başkan

Konular

  • Türkiye İş Dünyasının Konfor Alanı Haritası
  • Konfor Alanlarımızın Dışına Çıkıyoruz
  • Kutunun Dışında Düşünme

 

Konuşmacı Özel Çözümleri

Emre Başkan ile Cozmo® for Training

İnsan gün içerisinde sayısız didaktik mesaja maruz kalıyor. Bu nedenle, insan beyni bir noktada kendini bu tür uyaranlara karşı kapatabiliyor. Masa başında alınan eğitimler ağırlıklı didaktik yöntemlerle hayata geçirildiği için de, katılımcıların öğrendikleri teknikleri birebir hayata geçiremediği örnekler her geçen gün artıyor.

Azor’un meşhur ve ödüllü workshop'u Cozmo® for Training bu noktada devreye giriyor ve batı dünyası eğitim sisteminde sıklıkla kullanılan konfor alanlarımızın dışına çıkarak öğrenme sistemini sizlerle tanıştırıyor. Söz konusu çalışmamız, katılımcıları konfor alanlarının dışına çıkararak, klasik masa başı eğitimlerini deniz ortamında gerçekleştiriyor. Nöro bilim ve konfor alanı psikolojisinden destek alan bu projemiz katılımcıların eğitim alınan konuyu didaktik mesajlardan uzak ve çok farklı şekilde tecrübe etmelerini, bu şekilde de hayata geçirebilecekleri tortularla ofislerine dönmelerini amaçlıyor.

Ne Sağlar?

  • Klasik masa başı yöntem yerine, yarış yelkenlilerinde gerçekleştirilen workshop’umuz katılımcıların dikkat olarak dağılmasını engeller ve tamamen sürece/içeriğe odaklanmasını sağlar.
  • VUCA Dünyasında Takım Olma, Liderlik, Strateji, Takım İçi İletişim ve Firma Değerlerinin Özümsenmesi gibi başlıklarda uygulanabilir.
  • Workshop tarihinden önce gerçekleştirilecek keynote konuşmayla, katılımcıların uygulama sürecine bakış açıları değiştirilir. Bu adım, gerçekleştirilecek çalışmanın etkisini artırır.
  • Katılımcıların unutulmaz bir tecrübe yaşamaları sağlanır. Bu şekilde, gün içerisinde üzerinden geçilen ve iş hayatlarına değer katacak unsurların da unutulmaması desteklenir.
  • Katılımcıların arasındaki güveni ve duygusal bağı artırır.
  • Çalışanların firmalarına bağlılıklarını artırır.
  • Workshop sonrasında katılımcılarla yaşadıkları tecrübe konusunda kapanış oturumu yapılır. Burada, denizde yaşadıkları tecrübeler üzerinden iş hayatına dair neler öğrendikleri üzerinden geçilir, bilgiler pekiştirilir.

EMRE BAŞKAN kurumunuza ilham vermek için hazır!
Farklı çözümleri ile davet etmek için:

Formu Doldurun

Bize +90 212 401 35 45 numaralı telefondan ulaşabilir veya info@speakeragency.com.tr mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

mikrofon arkaplan
Send Plane iletişime geçin
İletişime geçin
Formunuz başarıyla gönderilmiştir.