Keynote & Konuşma
EMRE ALETTİN KESKİN 2025 Konuşma Başlıkları
- İnsanın Öğrenme Yolculuğu; Çocukluktan - Yetişkinliğe
- Okul Çağının Sonu - Çocuk Girişimciliği
- Çocuklardan Ne Öğrenebiliriz?
- Geleceğin Sahipleri, Gelecekten Haber Veriyor: Tersine Mentorluk
- Okulda, Şirkette, Hayatta Dünya’nın En Büyük İsrafı; Yetenek
- Rastlantıları Disipline Etmek
- Merak’ın Yolculuğu
- Yeni Nesil, Süper Güçsüz Kahramanlar; Sosyal Girişimciler
- Kahramanın Yardımcısı
Emre Alettin Keskin Kimdir?
Emre Alettin Keskin, istisnasız tüm çocuklarda var olan ve tüm yetişkinlerin içinde saklı kalan hayal gücünü, meraklarını ve becerilerini aramaya çıkmış bir eğitimci, sosyal girişimci, sanat üreticisi ve konuşmacı.
Bir çoğumuz gibi başımızdan geçenlerle, aklımızdan geçenlerin karıştığı bir hikâyenin içinde yaşayan birisi.
2009 - 2010 yılları arasında "Kadınca" dergisinin “Görsel Yönetmenliğini “yaptı.
2011 yılından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Görsel Sanatlar öğretmeni olarak Van’a atandı. 2015 yılında İstanbul’a tayin oldu. 2016 - 2017 yıllarında Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Medya Merkezi’nde “Görsel Kültür ve Grafik Tasarım” dersleri verdi.
İnsanın özellikle çocukların öğrenme yolculuğunda; merakların, soruların, hayal gücünün ve toplulukların etkisini anlamaya yönelik yöntemler geliştirdi ve arayışlarına devam ediyor.
2011 yılından itibaren; çocukların soru, merak ve becerilerinden yola çıkarak beceri, merak ve ihtiyaç odaklı; “Soru Merak Kütüphanesi, Öykü Temalı Öğrenme, Yapabilirim Meclisi, Üreterek Öğrenme” aşamalarından oluşan "Sor Keşfet Üret" adında bir anlayış, yöntem teknik geliştirdi.
2016 yılında öğrencisi olan çocuklarla beraber okullarının bodrum katını işgal edip “Çocuk eliyle kurulan, yeni nesil öğrenme ve sosyalleşme mekânı neye benzer?” sorusuna cevap aradı. Çocuk eliyle kurulan bu mekâna “Hayal Gücü Merkezi" adı verildi. İlk kurulanın ardından aynı mahalledeki başka okullarda da çocuklar ve eğitimciler “Hayal Gücü Merkezi” kurdular. Emre, 2020 yılında Hayal Gücü Merkezi’ni birlikte kurduğu çocuklar ve farklı alanlardan eğitimciler, uzmanlarla birlikte Hayal Gücü Derneği’nin kurdu.
Çocuk girişimciliğinin doğal sonuç olduğu Hayal Gücü Merkezi fikri ve geliştirdiği yöntemler ile imece’nin Nitelikli Eğitim ödülünü aldı ve sosyal girişimcilik yolculuğuna başladı, 2019-2020 yıllarında Yapılandırılmış Ashoka Fellow oldu. Kale İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri’ne aday gösterildi. Khan Academy ve Robotel Derneği ile birlikte “Yeni Nesil Öğrenme” etkinliklerini kurdu ve 3 sene boyunca eğitimcilere destekler sağlanmasına katkıda bulundu.
Eğitimde İyi Örnekler, Eğitimde Gelecek Konferansı, Eğitimde Teknoloji Zirvesi, imecesummit, Sosyal Sorumluluk Okulu, Öğretmen Ağı, SixWayfinder, Gelecek ve Perakende, Başlangıç Noktası, MZV Zirvesi, TedxReset, Kalder Kalite Konferansı, Tegep, Darüşafaka, Sosyal Etki Ağı gibi yüzlerce konferansta, programda ve etkinlikte konuşmacı, panelist, moderatör olarak yer aldı.
Hayal Gücü Derneği (Merkezi) ile merak, beceri, yaratıcılık, sosyal fayda, değişim, gelecek, çocuk katılımı odağında; Çocuktan Çocuğa Akademi, Çocuktan Yetişkine Akademi, Şehrin Akıllı Çocukları, Sor Keşfet Üret Kampları(Çocuklar-Ebeveyn katılımlı- eğitimciler için), Hayal Gücü Ödülleri gibi programlar, projeler ve etkinliklerle; MEB, EBA, Akbank, Enerjisa, Mapfre, Nissan, Kale, Zorlu, Enka, Borusan, İBB, Beşiktaş Belediyesi, İnci Vakfı, Nesin Vakfı gibi kurumlar ile çalışmalar gerçekleştirdi. Eğitim vakıflarına ve özel okullara yönelik danışmanlık yaptı. Geliştirdiği yöntem ülkenin dört bir yanında eğitimciler, kurumlar, okullar ve çocuklar tarafından kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor.