Keynote & Konuşma
DR. ROLA HALLAM 2025 Konuşma Başlıkları
- İçimizdeki Savaş – Dünyayı Değiştirme Eylemi Bizim İçimizde Başlar
- Ön Cepheden Alınacak Dersler
- Sesinizin Gücü
- Ön Cephede Tükenmek
- Kriz Dönemlerinde İnsanlar Neden ve Nasıl Ayakta Kalır?
- Ön Cephede Kadın Liderliği
Dr. Rola Hallam Kimdir?
Rola ödüllü bir anestezi doktoru, Suriyeli ilk TED konuşmacısı ve çatışma bölgelerinde çocukların hayatını kurtarmak için çalışan sağlık personeline yardım amaçlı çalışan CanDo vakfının kurucusudur. Suriye’de yedi ayrı hastanenin kitle fonlamasıyla tekrar inşaasına kaynak yaratmış ve üç milyonu aşkın insanın sağlık hizmetlerine ulaşmasına öncü olmuştur. New York Times gibi tanınmış ve saygın medya kanalları Rola’nın çalışmalarına yer vermiş, BBC Panaroma Belgeseller serisi Rola’nın hayatını ve çalışmalarını iki bölüm halinde yayınlamıştır. Rola Hallam devlet başkanları, alanında etkin ve ünlü isimler ve önemli aktivistlerle aynı sahneyi paylaşmış, TED ve Google için verdiği konferanslar 11 milyonu aşkın insan tarafından izlenmiş, onların da hayatlarında bazı şeyleri değiştirmek için ihtiyaç duydukları cesareti göstermeleri için ilham kaynağı olmuştur.
Rola son derece orijinal ve güçlü bir konuşmacı olarak dinleyicileriyle doğrudan bağ kurabilmekte, içlerindeki inanılmaz güce inanmaları için gereken mesajları dinleyenlerine aktarmaktadır. Ayağa kalkıp düşüncelerimizi sesli şekilde ifade etmek ve pozitif yönde değişimi yaratmak için ihtiyaç duyduğumuz araçlar Rola’nın konuşmalarında özellikle kurguladığı başlıklar arasındadır.
Savaş ve çatışma bölgelerinde yaşamak zorunda olan sıradan insanların sıra dışı hikayelerini, birbirleri için nasıl fedakarlıklarda bulunduklarını ve savaşın karanlığında yaktıkları meşaleyi konferanslarına taşıyan Rola, her birimizin içinde var olan meşaleyi ateşlemektedir. Bu yönüyle kendimize inanmamızı, birey olarak içimizde taşıdığımız potansiyelin nasıl kolektif bir güce dönüşebileceğini anlatmaktadır.
Rola’nın verdiği mesaj dünyayı gerçekten değiştirmek istiyorsak kendimizi değiştirme fikrini benimsememiz, biz yaralıysak başkalarını iyi edemeyeceğimiz ve birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip sevmeyi başaramazsak önyargı ve baskıyı engelleyemeyeceğimiz gerçeği üzerine kuruludur. Bizim dışımızdaki büyük çatışma içimizdeki çatışma bitmeden bitmeyecektir.
Dünyayı daha iyi bir yer haline getirme serüveni bizim kendi farkındalığımızla doğrudan ilintilidir. Öz farkındalık, ancak kendimize şefkatle yaklaşırsak ve kendimizi bununla beslersek mümkündür. Sevgi, başkaları için duyduğumuz şefkat ve değişmek için gereken güç bu öz farkındalıktan beslenir. Kendi sınırlarımızı tanımlamak ve kendi pırıltımızı fark etmekle insanlığın en kötü ve en iyi hallerini görüp anlamaya vakıf olabiliriz. Eğer değişimin öncüsü olmak istiyorsak, önce oksijen maskemizi kendimize takmalı ve travma ile tükenmişliğin etkilerini bu şekilde göğüsleyip ilerlemeliyiz.
İngilitere’ye göçmen olarak ilk geldiğinde İngilizce konuşamayan, Arap-Müslüman kökenden gelen bir kadın olarak Rola, kendine olan inancının verdiği güçle pes etmeden nasıl ilerlediğini ve en büyük hayali olan tıp fakültesini kazandığını kendi düşünce ve deneyimleriyle destekleyerek anlatıyor., İçimizdeki potansiyele inanmanın önemine vurgu yapan ve kadın olmanın getirdiği özelliklerle hayalleri gerçekleştirmenin mümkün olduğunu anlatan konuşmalar yapıyor.