Keynote & Konuşma
BANU GÖKÇÜL 2025 Konuşma Başlıkları
- İçsel Liderlik
- BFT (Beyin Frekans Teknolojisi)
- Rengarenk İletişim için Frekans Değiştirme
- Liderlik için İçsel Dönüşüm Mesajları
- Duygusal Zeka
- Süper Beynin Sırları
- Travmalardan Kurtulma Teknikleri
- Neuroscience Linguistic Programming - NLP
Banu Gökçül Kimdir?
ODTÜ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Banu Gökçül İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi Davranış Bilimleri Bölümü’nde Master programını tamamlamış ve Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Örgütsel Davranış Bölümü’nde Doktora programını tamamlamıştır.
2000 yılından bu yana NLP, Silva, Psikodrama, Gestalt, Transaksiyonel Analiz, Eriksonian Hipnoz tekniklerini kullanarak kendisinin geliştirdiği "Ayna Tekniği ile Bütünsel Koçluk" yapmaktadır. Bu özgün teknik doğu ve batı sentezi olup yaşadığımız coğrafyanın kültürü ile şekillendiğinden, insanı bir bütün olarak alıp zihinsel, ruhsal ve bedensel yönetimi amaçlar. 1998 yılında kurduğu, Akarma Eğitim ve Koçluk Merkezi’nde davranış değişimine yönelik eğitimler vermektedir. Bilgi Üniversitesi’nde, Executive MBA’de 2001 yılından itibaren “Liderlik ve Yönetim Geliştirme” dersi vermektedir.
Banu Gökçül, üst düzey yöneticilerden çiftçilere, sporculardan öğretmenlere kadar pek çok farklı alandaki kişiye, kişisel ve örgütsel gelişim danışmanlığı yapıyor. Şirketlere de NLP, dönüşüm, yaratıcılık ve liderlik alanlarında eğitim veriyor. Kişisel ve kurumsal dönüşüm inanç sisteminin fark edilmesiyle başlar. Bunun için kendilerini oluşturan inanç sistemini bilmeleri gerekir.
Gökçül’e göre işleri görev olarak tanımlamaktan çok hizmet etmenin verdiği mutluluğun farkına varılması, kişisel motivasyon ve kurumsal verimlilik açısından vazgeçilmezdir. Konfiçyüs’un de dediği gibi: “İşini severek yaparsan ömür boyu çalışmış olmazsın.”
Gökçül’e göre başarılı olmanın en önemli sırrı iç motivasyonu sağlamak. İnanç sistemini değiştirmek. Yani kendiliğinden ve doğal olmak. Yaratıcılığın kaynağı bu. O andaki özgün duruma göre özgün davranış sergiliyorsun. Kalıp davranış değil. Değişime değil dönüşüme inandığını belirten Gökçül, mutluluğun ve huzurun doğal halimiz olduğunu savunuyor.