Keynote Speaker
ALİCİA ASÍN 2024 Konuşma Başlıkları
- 2030'a Giden Yolda IoT Üzerine Düşünceler: Daha Fazla Şeffaflık Ve Demokrasi Mirasına
- Doğru IoT'nin Riskleri Ve Fırsatları
- Demokrasi Ve Şeffaflığı Teşvik Etmek İçin IoT
- Akıllı Ve Sürdürülebilir Olmak İçin Başlıca Şehirlerin Karşılaştığı Zorluklar
- Teknoloji Dünyayı Nasıl Kurtaracak?
Alicia Asín Kimdir?
Alicia Asín, Nesnelerin İnterneti (IoT) için kablolu, modüler ve açık kaynaklı bir sensör donanım platformu olan "Waspmote "u yaratan İspanyol bilişim şirketi Libelium'un CEO'su ve kurucu ortağıdır.
Konuşmacı olarak Alicia Asín, özellikle Büyük Veri'yi çevreleyen büyük sorulara ve yeni IoT çağında güvenlik ve gizliliğin önemine değinerek veri madenciliği konusunda büyük bir içgörü sağlamaktadır. Buna ek olarak, önemli mesleki deneyimi sayesinde Asín, IoT'nin demokrasi ve şeffaflığı teşvik etmek için kullanılmasıyla ilgili konularda çığır açan bir konuşmacı olarak kabul edilmekte ve teknolojinin karşılaşacağı risklerin yanı sıra sürdürülebilirlik için bir katalizör olarak sunduğu fırsatları akıllıca ele almaktadır. Alicia, genel olarak teknolojinin ve özellikle de IOT'nin, halihazırda gelişme aşamasında olan kuruluşlar - özellikle de özel sektör - için sosyal etkiyi en üst düzeye çıkarma potansiyelini ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine kararlı bir şekilde katkıda bulunma kapasitelerini açıkça açıklıyor ve böylece kararlı bir tüketici nesline yanıt veriyor.
Alicia, kariyerinin önemli bir bölümünü akıllı şehirler ve hassas tarım gibi programların geliştirilmesi yoluyla teknolojinin dünyayı nasıl değiştirebileceğini bulmaya adamıştır. Libelium, iklim değişikliğini önlemek için çevresel kontrol sistemleri aracılığıyla mahsulü verimli bir şekilde izlemek ve iyileştirmek için projeler geliştiriyor. IoT teknolojileri, e-sağlık kontrol ekipmanları sayesinde gelişmekte olan ülkelerin sağlık hizmetlerine erişimini evrenselleştirmelerine de yardımcı oluyor. Bu yıkıcı uygulamalar Libelium'un dünya çapında 120'den fazla ülkede var olmasını sağlıyor. Financial Times, 2016 Mobil Dünya Kongresi'nin ardından Asín'in şirketini İspanya'nın bebek tek boynuzlu atlarından biri olarak adlandırarak Libelium'u övdü.
Alicia, girişimcilik kariyerindeki başarıları ve teknolojik inovasyona katkıları nedeniyle uluslararası alanda ödüllendirilmiştir. Alicia 2021 yılında, 2021'de Takip Edilmesi Gereken En İyi 7 IoT Düşünce Liderinden biri olarak kabul edilmiştir (AI Tech Park). 2007 yılında Bilgisayar Mimarisi alanındaki araştırmalarından dolayı WCEA tarafından en yüksek ödüle layık görülmüştür. Ayrıca 2014 yılında Ulusal Genç Girişimciler Ödülünü alan ilk İspanyol kadın olmuştur. Başarıları, Marca España tarafından verilen ve şarkıcı Alejandro Sanz gibi isimlerle birlikte yer aldığı İspanya'nın prestijinin uluslararası yayılımı için dünya çapında bir kampanyaya liderlik etmesini sağlayan bir ayrım olan "Yetenekli İspanyol" olmasını da sağladı. 2016 Ulusal Bilgisayar Bilimi Ödülü, kariyerinin değerini ve şirketinin ilerlemesi ve uluslararasılaşmasındaki rolünü takdir etti. Ekim 2017'de Alicia Asín, Majesteleri İspanya Kralı ve Kraliçesi'nden bilim insanları, araştırmacılar ve girişimciler için en yüksek paye olan "Rey Jaime I" ödülünü aldı. Haziran 2018'de Avrupa Komisyonu Kadın Yenilikçiler Ödülü'nün 2. pozisyonu ile ödüllendirildi.
Alica Asín Konuşma Başlıkları Özeti:
“2030'a Giden Yolda IoT Üzerine Düşünceler: Daha Fazla Şeffaflık Ve Demokrasi Mirasına Doğru IoT'nin Riskleri Ve Fırsatları”
Şirketlerimizi, toplumumuzu ve yaşamımızı değiştiren üstel teknolojilerle yaşıyoruz. Bu teknolojiyle şehirlerimizde, şirketlerimizde, gıda üretiminde veya doğal alanlarda ne kadar ilerleyebiliriz? Bu teknolojiler gelecekteki işleri nasıl etkileyecek? En çok talep edilen beceriler hangileri olacak? Ve mahremiyetle nasıl başa çıkacağız?
“Demokrasi Ve Şeffaflığı Teşvik Etmek İçin IoT”:
IoT, şirketlerimiz ve şehirlerimiz için oyunun kurallarını değiştiren bir unsur. Uygun fiyatlı ve doğru sensörler sayesinde, yapay zeka sayesinde anlamlı ve eyleme dönüştürülebilir bilgilere dönüştürebileceğimiz her zamankinden daha fazla veriye sahibiz. Şehirlerimizdeki trafiği iyileştirme, enerji ve kaynak tasarrufu sağlama ve vatandaşlar için daha iyi bir yaşam kalitesi elde etme olanağına sahibiz. Bununla birlikte, şehirlerimizdeki teknoloji istilası, güvenlik ve mahremiyetle ilgili büyük sorular ve endişeler ortaya çıkarmaktadır. Mevcut teknolojiden en iyi şekilde yararlanmak ve vatandaşları bu sürecin muhalifleri yerine katılımcıları haline getirmek için, şehirlerin vatandaşlarla etkileşim biçimini dönüştürmek, daha fazla hesap verebilirliği yansıtmak ve demokrasilerimizi güçlendirmek için şehirlerin "veri demokrasisini" benimsemeleri gerekmektedir.
“Akıllı Ve Sürdürülebilir Olmak İçin Başlıca Şehirlerin Karşılaştığı Zorluklar”:”
Şehirlerimiz daha sürdürülebilir ve yaşanabilir hale gelmek için binlerce sensörle dolduruluyor, ancak teknolojinin benimsenmesinin önündeki temel zorluklar nelerdir: teknoloji olgunluğu mu? finansman mı? Planlama mı? İnsanlar mı? Akıllı şehirlerdeki başlıca uygulamaları ve aynı zamanda başlıca tuzakları ve çıkarılan dersleri ziyaret edeceğiz.
Teknoloji dünyayı nasıl kurtaracak?
Teknoloji şirketleri birbirimizle iletişim kurma, bir şeyler satın alma, medya tüketme veya dünyayı dolaşma şeklimizi dönüştürüyor. Ancak teknoloji aynı zamanda insanlık olarak karşılaştığımız en büyük zorluklarla yüzleşmek için de harika bir araç: su kıtlığı, açlık, iklim değişikliği, karbon emisyonları vb. tüm bunlar SKH'lerle bağlantılı.