Gastronomi, temel olarak kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplin. Dört yıllık bir akademik eğitim gerektiren gastronomi uzmanlığı, mutfak kültürü, gastronomi ve yiyecek tarihi, şarap kültürü ve bilimi, beslenmenin temel ilkeleri, gıda güvenliği hatta yemek fotoğrafçılığını da içeren kapsamlı bir alan.
Akademik bir disiplin olmanın ötesinde yemeye, seyahat etmeye, tarihe, sanata ve farklı kültürlere meraklı birçok insanın da ortak ilgi alanı.
Speaker Agency Gastronomi Konuşmacıları aşçılık, gastronomi, restoran işletmeciliği, seyahat yazarlığı ve “tat dedektifliği” konusundaki uzmanlıkları; Türkiye ve Dünya mutfağı konusundaki deneyimleriyle kurumsal etkinliklerinize renk ve lezzet katmaya hazır:
- Mutfak Atölyesi
- Ağzının Tadını Keşfet
- Gastronominin Dünü Bugünü
- Gastronominin Sırları
- Evde “Şef Gibi”
- Lezzetin Püf Noktaları
- Kahvaltınızı Nasıl Alırdınız?
- Yemek Hikâyeleri
- Karşılaştırmalı Mutfak Kültürü
- Farklı Kültürler ve Lezzetler
- Sokak Yemekleri
- Yolüstü Alışveriş Durakları
- Yerel Ürünler ve Üreticiler
- Gastronomi & Seyahat & Turizm
Gastronomi konuşmacılarımız hakkında daha fazla bilgi almak için konuşmacılarımızın sayfalarını inceleyebilirsiniz.