Pazarlama alanındaki güçlü kurumsal deneyimi ile Duygu Alptekin Gürsu üst, orta düzey ve yetenek havuzundaki yüksek potansiyelli yöneticilere liderlik koçluğu yönetim takımlarına da takım koçluğu hizmetleri sunan Uluslararası Koçluk Federasyonu Master ve İleri Seviye Takım koçluğu sertifikalarına sahip bir liderlik yönetici ve takım koçudur.
Gürsu, çalıştığı liderlerin kendi öz kimlikleri ile bağ kurmalarına bilinçli ve niyete dayalı davranışlar sergilemelerine ve takımlarıyla beraber başarılı sonuçlar yaratabileceklerine derin bir inançla bağlıdır. Özellikle başarılı olduğu ve çalışmaktan keyif aldığı alanlar yönetici varlığı, iletişim becerileri, ekip geliştirme ve başkalarına ilham vermektir. 2012’den beri Financial Times ve Forbes tarafından dünyanın en saygın yönetici eğitimi ve koçluk şirketleri arasında sayılan Center for Creative Leadership, Coach Source ve IMD Business School’un Türkiye’deki ilk yetkili koçlarından biri olarak 45 ülkede yönetici ve takım koçluğu çalışmaları yapmıştır.
Duygu, Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Asya’da bireylere bire bir ortamda liderlik koçluğu sunmakla beraber pek çok farklı endüstride şirketin yönetim ekiplerine de takım koçluğu hizmeti sunmaktadır. Pazarlama geçmişinden ilham alan Duygu, yöneticilerin kendi kimlikleri ile rahat olmalarına, özgünlükleri ve içsel güçleriyle temasa geçerek benzersiz liderlik markalarını oluşturmalarına yardımcı olur.
Kendisinin liderlik, koçluk, pozitif psikoloji, gerçek endüstri deneyimi ve güncel akademik çalışmalarla farklı yaklaşımları sanatla birleştiren özel bir yaklaşımı vardır.
27 yıllık iş deneyimi ile, Gürsu uluslararası kurumsal pazarlama liderliği tecrübesini önce Unilever sonra 12 yıl boyunca the Coca-Cola Company olmak üzere Türkiye, Rusya, Doğu Avrupa, Orta Doğu, Orta/Güney Asya ve Hindistan pazarlarında edinmiştir.
Gürsu, 2010-2016 yılları arasında Bilgi Üniversitesi MBA öğrencilerine pazarlama iletişimi ve uygulamalı liderlik dersleri vermiştir. Robert Kolej’in ardından Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ayrıca Istanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji / Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans bölümünde tamamlamış, bitirme projesini kadın liderliği gelişimi üzerine yapmıştır.
2016’da Mumbai Hindistan’da Global Liderlik Koçluğu ödülüne layık görülmüş, 2018’de de EMCC-Avrupa Mentorluk ve Yönderlik Derneği Koçluk Ödülüne aday gösterilmiştir.
2019’da Mediacat yayıncılık tarafından yayınlanan “İçimdeki Lider” adlı kitabı 2020-21 Platin Dergisi Yılın En İyi Yönetim ve Liderlik Kitabı ödülüne aday gösterilmiştir.
Kitabın İngilizce yenilenmiş baskısı Eylül 2023’de Kuzey Amerika’da "Transformational Leadership: Inspire the Excellence Within" adıyla piyasaya sunulmuş ve kitap A.B.D., Kanada, Almanya, Fransa ve İngiltere’de ilk hafta “Uluslararası Amazon Çok Satan” statüsüne erişmiştir.
Evli ve bir çocuk annesidir. Şarkı söylemek, yoga, basketbol, seyahat etmek ve tiyatro ilgi alanlarıdır.